toppbild

Senaste nytt

111201 Utbildning av veterinärer i Dubai »»»
Läs fler nyheter »»»

Nu öppnar vi kliniken i USA

Sveriges första svensk ägda hästklinik i USA invigs den 8 augusti 2008. Förutom OS invigningen i Peking invigs alltså även Euro-Vets Hästklinik i USA denna dag. En historisk dag således.

Vi startar i liten skala och är tills vidare inhyrda på Nedpoint Quarter Horses ranch i Pauls Valley, Oklahoma. Mitt i ett av världens hästtätaste områden strax norr om Texas. Området domineras av Quarter hästar och Fullblod. I denna region avhålls årligen några av världens största hästevenemang inom Reiningen och flera av de namntunga tränarna i denna ridsportgren finns därför i detta område.

Vi har märkt ett stort intresse i USA för vår egenutvecklade teknologi med rörelseanalys på rullmatta. Veterinärer och hästägare söker, liksom i Sverige, efter bättre diagnostiska verktyg inom de kanske mest komplexa området av alla, hältdiagnostik. Förväntningarna är därför stora hos såväl hästägare, tränare och veterinärer för vad som komma skall.

Vi har det bästa av det bästa i denna nya klinik. Rullmattan från Säto i Uppsala och ultraljud från Philips, en iU22, likadan "high end" maskin som på kliniken i Halmstad.

Samarbetet med veterinärer i USA är något som vi också kommer att vidareutveckla genom utbildning inom rörelseanalys och de diagnostiska möjligheter som rullmatta och ultraljud ger.

Tillbaka